Besins     Утрогестан

 

Природен прогестерон значи дека прогестеронот употребен во Утрогестан е структурално идентичен на прогестеронот кој го продуцираат јајниците. Микронизиран прогестерон значи дека прогестеронот употребен во Утрогестан е направен во мали честички за да се зголеми биорасположивоста по орален или вагинален начин на апликација. Клиничките студии индицираат дека Утрогестан е ефикасен кај инфертилноста поврзана со дефект во лутеалната фаза, спонтан абортус, спонтано предвремено раѓање, предменстурален синдром, пореметувања во циклусот, бенигна мастопатија и хормонска заместителна терапија (ХРТ). Постојат две јачини на Утрогестан: 100 mg/капсули. и 200 mg/каспули. Одобрена за употреба е вагиналната апликација како додаток на оралната апликација.

 

Повеќе информации на www.besins-healthcare.com

Лице за контакт:

д-р Душан Велјановски, доктор по општа медицина
тел.: + (389 2) 20 33 852
тел.: + (389 2) 20 31 193, лок. 33
е-поштаdusan@farmahem.com.mk

Назад