ФАРМАХЕМ СЕ ЗАКИТИ СО ДВЕ НОВИ ПРИЗНАНИЈА ЗА КОНТИНУИРАНА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ

Фармахем продолжува со својата заложба за општествено одговорно и одржливо работење.

повеќе

Македонскиот документарен филм Honeyland награден на сараевскиот филмски фестивал

Проектот „Honeyland“ (Медена земја) на CineLink Work-in-Progress настанот, во рамки на овогодинешниот сараевски филмски фестивал, ја освои највредната парична награда на фестивалот.

повеќе

ПОСЕТА НА АМБАСАДОРОТ НА ШВАЈЦАРИЈА НА ФАРМАХЕМ

Aмбасадорот на Швајцарската конфедерација во Република Македонија, H. E. Сибил Сутер Техада, ја посети дирекцијата на Фармахем.

повеќе

ПРЕЗЕНТИРАНИ ПРОМОТИВНИ ВИДЕА НА ПРОГРАМАТА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ПРИРОДАТА ВО МАКЕДОНИЈА

На 18 март во Скопје во кино Фросина МКЦ, беа презентирани три  промотивни видеа во рамки на Програмата за зачувување на природата во Македонија (ПЗП).

повеќе

ДОДЕЛЕНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО НА Д-Р ЈОСИФ ТАНЕВСКИ НА КОНФЕРЕНЦИЈАTA НА B.EN.A

Конференцијата започна во спомен на д-р Јосиф Таневски (1946–2010), основач и директор на Фармахем и во таа прилика, проф. Михаил Кочубовски одржа говор за остварувањата на д-р Таневски.

повеќе

25 ГОДИНИ ПОСТОЈАНОСТ, РАЗВОЈ И КВАЛИТЕТ – ФАРМАХЕМ ГО ПРОСЛАВИ ЈУБИЛЕЈОТ

На 1 октомври 2015 година, во чест на јубилејот, 25-годишнината од постоењето, Фармахем го промовира новиот лик на деловниот објект. 

повеќе

ПРИЗНАНИЕ ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ НА ПРЕТПРИЈАТИЈАТА

Фармахем уште еднаш ја потврди својата заложба за севкупен пристап кон општествената одговорност на претпријатиjата (ООП).

повеќе

Тековни активности на Програмата за зачувување на природата во Македонија

Aмбасадорот на Швајцарската конфедерација во Р. Македонија Н.Е. Стефано Лазарото ја посети локалната канцеларија на Програмата за зачувување на природата во Македонија.

повеќе

СЕМИНАР METTLER TOLEDO: Тhe Perfection of Analytics / Совршенството во аналитиката

Фармахем одржа семинар за аналитичка опрема METTLER TOLEDO на тема: Тhe Perfection of Analytics / Совршенството во аналитиката“.

повеќе

ПРЕЦИЗНО МЕРЕЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ВО ОБЈЕКТИ И ИНДУСТРИЈА

Професионална опрема за мерење на енергетска ефикасност.

повеќе

„ФАРМАХЕМ НА ВРВОТ НА СВЕТОТ” со Илина Арсова и јуниорите

Децата на вработените имаа можност да се запознаат со Илина Арсова – првата Mакедонка која се искачи на Монт Еверест и го достигна врвот на светот.

повеќе

ПЛАКЕТА ЗА НАЈДОБРИ ОПШТЕСТВЕНО ОДГОВОРНИ ПРАКТИКИ ЗА 2012

„Фармахем“ по седми пат доби престижно национално признание за најдобри општествено одговорни практики, плакета за 2012 година.

повеќе

УЧЕСТВО НА IV КОНГРЕС НА ЕКОЛОЗИ НА МАКЕДОНИЈА

Секторот за еколошки консалтинг на Фармахем присуствуваше на IV Конгрес на еколози на Македонија со меѓународно учество.

повеќе

ПОНУДА ПО HACCP

Следејќи ги најновите стандарди во безбедноста на храната, ФАРМАХЕМ нуди комплетна понуда на мерни инструменти и средства за дезинфекција и чистење за сите видови на институции кои го спроведуваат НАССР системот.

повеќе

ПРЕЦИЗНОСТА Е НА ПРОДАЖБА - Тesto МЕРНИ ИНСТРУМЕНТИ

ФАРМАХЕМ Ви нуди програми на мерни инструменти и опрема дефинирани според Вашите желби.

повеќе

ПРОГРАМА ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ПРИРОДАТА ВО МАКЕДОНИЈА

Програмата за зачувување на природата во Македонија е координирана од Швајцарската организација Helvetas Swiss Intercooperation и локалниот партнер од Македонија-Фармахем.

повеќе

ПРВ КОНГРЕС НА ПАТОЛОЗИ СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

Прв Македонски Конгрес на Патолози со Меѓународно учество, одржан од 12-16 Октомври 2011 во Охрид

повеќе

<< previous | | next >>